CASA DI KOOS IN ITALIE
ventimiglia

Ventimiglia is een plaats in de provincie Imperia (regio Ligurië) en heeft ongeveer 25.396 inwoners. De stad ligt zeer dicht bij de grens met Frankrijk aan de monding van de rivier de Roya. Veel verkeer tussen Frankrijk en Italië gaat door deze stad.

De stad dateert uit de Romeinse tijd of eerder. In de stad zijn resten gevonden van Romeinse thermen en een theater. In het thermale complex zijn enkele goedbewaarde mozaïeken te bezichtigen. Ventimiglia trekt veel toeristen. Wekelijks wordt er op vrijdag een belangrijke markt aan zee gehouden.

De hoofdstad van de Liguriërs is altijd een zeer belangrijk centrum van het westelijke deel van het gebied geweest: hier was de zetel van het oude bisdom, de verblijfplaats van de adel van Ventimiglia onder de heerschappij van Genua. Vandaag de dag bevindt de stad zich op de grens tussen Ligurië en Frankrijk en is verdeeld in twee districten door de rivier Roya. Het middeleeuwse gedeelte op de Cavo heuvel en het moderne gedeelte op het vlakke gebied.

Centraal in het oude gedeelte, dat door de Colla weg kan worden bereikt, kunt u het kasteel en het Conanichesse klooster bewonderen; het bisschops paleis, het paleis en de kathedraal van Santa Maria Assunta een ligurische Romeinse, die tussen de elfde en twaalfde eeuw is gebouwd.

Het vroeger gemeentelijk theather werd het huis van de Aprosiana bibliotheek, de oudste in Ligurië. Opgericht in 1649 door pater Aprosio heeft sommige zeldzame boeken en manuscripten in bezit. In 1867, besloot heer Thomas Hanbury een tuin met alle soorten uitheemse gewassen uit het Mortola voorgebergte gebied te bouwen. De tuinen van Villa Hanbury zijn nu wereldwijd beroemd en hebben de grootste verzameling van uitheemse gewassen in Italië. Van een nog groter internationaal belang zijn de grotten van Balzi Rossi, waar voorwerpen zijn opgegraven van 240.000 jaar geleden. Deze kunnen in het museum worden bewonderd.

Bezienswaardigheden in en rondom Ventimiglia:

- gotische kathedraal

- haven

- markt

- oude stad

- prehistorische grotten in de omgeving


Ook waard te vermelden is het festival gewijd aan een specialiteit genoemd "castangnole" : naast zoete specialiteiten bevat de lokale keuken ook een ongebruikelijke vis en pesto taart, die het beste met Rossese di Latte wijn vergezeld gaat.