CASA DI KOOS IN ITALIE
vallecrosia

Vallecrosia is een dorp in de Italiaanse provincie Imperia (regio Ligurië) en heeft ongeveer 7264 inwoners. Vallecrosia ligt tussen de Cote d´Azur en de bloemenriviera in. Zijn Romeinse oorsprong wordt bevestigd door de passage van de Via Julia Augusta over de rivier Verbone, door de ontdekking van graven uit de vijde eeuw, en door een altaar gewijd aan Apollo die later in de kerk van San Rocco werd opgenomen. In 1686 sloot Vallecrosia aan bij ¨de vrije republiek van de acht plaatsen¨, om aan de fiscale druk van het nabij gelegen Ventimiglia te ontsnappen.

In het oudste gedeelte van het plaatsje (Vallecrosia Alta) heeft de olijf en wijn cultivatie plek gemaakt voor sierplanten: de bloementeelt is nu de hoofdactiviteit van het plaatsje. Het heeft nu ook een zeer belangrijke jaarlijkste bloemenmarkt. De opmerkelijke stukken architectuur zijn: de achtiende-eeuwse kerk en het zestiende-eeuwse fort-huis. De zestiende-eeuwse poort geeft toegang tot het lagere gedeelte van het plaats. Deze poort heeft gebogen baksteentegels op de daken, die vaak voorkomen in Frankrijk. De parochie kerk van Sant Antonio dateert uit de vijftiende eeuw en heeft sommige interessante standbeelden en een bijzondere voorgevel.

Het orginele muziek museum (met onderzoekcentrum en opname studio) is uniek in Europa en in een spoorwegkonvooi uit het begin van de twintigste eeuw gebouwd. Het verzameld verslagen, muziekbladen, instrumenten en zeldzaamheden betreft Italiaanse liederen vanaf de negentiende eeuw tot aan de moderne tijden. De antiquiteitenmarkt genoemd ¨U Cantum dell Antigu¨ is iedere tweede zondag van de maand.

Daarnaast bezit Vallecrosia over een grote supermarkt de ¨Conat¨, waar je het beste je boodschappen kunt halen. (Tip: salsiccia piccante (lekkere pittig worstje voor op de BBQ)