CASA DI KOOS IN ITALIE
san remo

San Remo is een badplaats in de Italiaanse provincie Imperia (regio Ligurië) en telt ongeveer 50.000 inwoners. De stad ligt aan riviera del ponente. Er is geen betere plaats om het panoroma van San Remo te zien, dan vanaf de zee, aangezien de stad in een natuurlijke baai ligt. Het antieke hard van San Remo is Pigna. Het is gevestigd rond het jaar 1000 en tegenwoordig nog grotendeels intact. Het stadshart van San Remo ligt tegen de berg aangebouwd, met vele stegen en steile straten.

Als u de kust volgt komt u in het moderne deel van San Remo uit, dat is opgericht rond de eeuwwisseling toen er een explosieve groei van het toerisme plaats vond. Tegenwoordig vormt het beroemde elegant paleis, de villa's met hun mooie tuinen en parken, waarvan de vegetatie dicht en rijk is, het gezicht van San Remo. Renovaties hebben de gebouwen en straten in goede condities gehouden.

Het mooie, milde klimaat heeft jarenlang rijke vip toeristen getrokken. De bergen gelegen achter San Remo, waarvan de hoogste Monte Bignonne 1300 meter hoog is, beschermen San Remo tegen koele noordenwinden en helpen zo het klimaat van San Remo.

Er is geen te kort aan attracties in San Remo. Er is ook geen tekort aan havens. Dinsdagen en Zaterdagen zijn de markt dagen. De wekelijkse markt is slechts een paar stappen vanaf de kathedraal van San Siro op Piazza Eroi Sanremesi. En één van de belangrijkst attracties hier is het casino.

De stad aan de Ligurische kust, die ook wel bloemenstad wordt genoemd, is behalve als chique badplaats bekend om:

- het jaarlijkse festival van San Remo (het belangrijkste Italiaanse festival van de pop muziek)

- het rallycircuit

- de wielerklassieker Milaan - San Remo

- het cassino

- de conferentie van San Remo (1920)