CASA DI KOOS IN ITALIE
san biagio

San Biagio della cima is een gemeente in de Italiaanse provincie Imperia (regio Ligurië) en telt ongeveer 1226 inwoners. Dit landelijke dorpje is gelegen tussen de wijngaarden, olijfbomen en de gecultiveerde rozen, die typisch zijn voor de Crosia vallei.

Het dorpje is gestitueerd in een panoramische positie, in het gebied dat loopt van de Nervia vallei naar het oosten tot aan San Remo. De naam San Biagio della cima heeft zijn herkomst van een zandsteen gezicht van Monte Sante Croce die het stadje overziet vanaf de ruïnes van een oude kapel op de top, die gewijd is aan San Biagio.

San Biagio was eigendom van de adel van Ventimiglia tot 1686, toen kon het zich losmaken om een deel van de "vrije gemeenschap van acht locaties" te vormen, samen met andere naburige dorpen. De parochiekerk van Santi Sebastiano e Fabiano bevindt zich op het charmante kleine plein. Het is gebouwd als een eleptisch ontwerp en dateerd uit 1777.

Het dorpje is gekend voor de productie van suprieure wijn Rossese, die perfect te combineren is met de "canestrelli" biscuits. Deze worden daar gemaakt tijdens het zomer festival gewijd aan de heilige Sinforiano.