CASA DI KOOS IN ITALIE
rocchetta nervina

Rocchetta Nervina is een dorpje in de provincie Imperia (regio Ligurië) en telt ongeveer 265 inwoners. De oorsprong van Rocca Nervina keert naar romeinse tijden terug. Tijdens de middeleeuwen was het een plaats waar Pelgrims voorbij kwamen vanuit Piemonte door de Nervia vallei. Veel van de godsdienstige gebouwen in dit gebied, hebben vroeger als armenhuizen gediend.

De geschiedenis van Rocca Nervina is één van represailles en barbaarse handelingen, begaan door Imperiale Doria, de heerser van Dolce Acqua die feodale hulde van de stad eiste. De heerschapij van de Savoys in de vijftiende eeuw bracht grotere vrede. Het schild van de Savoys moet nog onder het steen siertabernakel op de zijdeur van de kerk van Santo Stefano worden gezien. Vandaag de dag heeft Rocchetta Nervina nog steeds zijn middeleeuwse verschijning, zijn kenmerkende gordijn stijl defensie, en de twee gebogen bruggen die de het dorp verbinden met de toegangsweg. Monte Abellio (1016m) en Monte Mogri (819m) merken de grenzen aan het westen en oosten van Rocchetta.

Naast het oude plaatsje heeft Rocchetta nog een hele bijzondere attractie. Vlak langs het dorp is het mogelijk de natuur/berg op te lopen, waar je een soort waterval met allemaal basins zult zien. In deze prachtige natuur kunt u heerlijke verkoeling zoeken in het natuurlijke bronwater van Rocchetta. Doordat er verschillende plateaus zijn, kunt u altijd een heerlijke rustige plaats vinden.