CASA DI KOOS IN ITALIE
perinaldo

Perinaldo is een dorpje in de Italiaanse provincie Imperia (regio Ligurië) en telt ongeveer 867 inwoners. Deze gemeente ligt op de rand tussen van de Nervia vallei en de Verbone vallei. Rond het jaar 1000 kocht Rinaldo van Ventimiglia het plaatsje, wat toen Villa Junchi heette om er een vestiging van te maken. En de inwoners verhuisde voor bescherming naar het kasteel wat op de heuvel werd gebouwd. Later werd dit kasteel "Podium Rainaldi" genoemd.

In 1288 ging het over in de handen van Alberto Doria. In de zestiende eeuw behoorde Perinaldo tot de Savoys en was betrokken bij de oorlog tussen Piemonte en Genua. Hier is in 1622 Gian Domenico Cassini geboren. Als geleerde bij het hof van de Franse koning Louis XIV bestudeerde hij Saturnus en ontdekte sommige satelieten en lege ruimtes tussen de verschillende ringen. Hij is er misschien geboren, maar heeft zeker gewoont en gewerkt in de villa van de familie Maraldi. Napoleon en generaal Massela hebben in dezelfde villa gewoond.

De parochiekerk van San Nicola werd opgericht in 1489 en werd hersteld tijdens de Barokke periode. "Het schilderen van de zielen", wat wordt toegeschreven aan de school Guercino, werd geschonken door Cassini in 1672.

Op veertig procent van het grondgebied worden olijfbomen verbouwd. De Fransicaanse paters die in 1640 het klooster Sant Antonio (nu gebruikt als waarnemingscentrum en astronomiemuseum) oprichtte , zijn begonnen met het cultiveren hiervan. Het waren de paters die als eerste de Taggia olijven introduceerde. De bloementeelt is ook wijdverspreid.