CASA DI KOOS IN ITALIE
de bouw

In 2005 is zoals gezegd de bouw officieel begonnen. Eerst is er gestart met het grond verzet. De plek waar het huis nu staat was gewoon berg, dus moest er een stuk recht gemaakt worden zodat er met de bouw kon worden begonnen. Het grondverzet is uitgevoerd door een Italiaanse aannemer. Vervolgens is er in het najaar van 2005 begonnen met het beton skelet. Ook dit was onmogelijk om zelf uit te voeren, dus is dit ook gedaan door de aannemer.

Na deze twee acties kon er zelf begonnen worden met bouwen. In het begin was er nog hulp van "de buurman", maar later niet meer. Dus nu hebben zijn er eigenlijk nog 2 hoofdklussers. Dit zijn Koos zelf en goede vriend Ad Swinkels. Daarnaast zijn er nog een aantal "hulp klussers", die één of een paar vakanties komen helpen.

 

                   

Koos                                                            Ad

 

Foto's 2005

   

   

 

Nadat het betonskelet geplaatst was, kon er begonnen worden met de kozijnen, het dak, de deuren en de slaapzolder. Al deze onderdelen zijn in Nederland bij Ad op school in de avond uren gemaakt. En in mei 2006 zijn Koos, Ad en nog wat extra hulpkrachten in Italië aan de gang gegaan om dit daar te realiseren. Daarnaast is er ook nog druk gemetseld en de eerste muren verezen.

Foto's Mei 2006

In de zomer van 2006 zijn er 6 weken hard gewerkt in Italie wederom Koos en Ad en daarnaast ook weer verschillende extra hulpkrachten (familie/kennissen/vrienden). Hier is toen hard door gemetseld en het begon steeds meer "huis" te worden. Daarnaast zijn deze zomer ook alle leidingen voor het elektriciteit aangelegd.

Foto's zomer 2006

   

   

 

In mei 2007 is begonnen met de natuurstenen buitenmuur. Heel mooi, maar wel heel zwaar werk. Dus hiervoor is de hulp ingeroepen van een echte "vakman" op dit gebied. En hebben Koos en Ad weer hard meegewerkt. Ool zijn de vloeren gestort, waarop de instalaties gelegd kunnen worden.

Foto's mei 2007

Met de natuurstenenmuur is in de zomer verder gegaan en toen is ook een stucadoor (uit Nederland) gekomen, om alle binnen muren te stucen.

Foto's zomer 2007

In mei 2008 zijn Koos en Ad (en hulp) weer terug gegaan en was het belangrijkste werk, het voegen van de natuurstenen buitenmuur.

Foto's mei 2008

Ook in de zomer van 2008 is er in Italië weer 2 weken hard gewerkt door Koos, Ad en weer 2 "vakantiewerkers". Deze zomer moesten er 3 belangrijke taken worden uitgevoerd.

1. De instalaties

2. De riolering

3. Voegen

De riolering en het voegen lag in eigen hand en deze taken zijn dan ook met succes afgerond. Maar voor de instalaties was Koos afhankelijk van de Italiaanse aannmer en loodgieter. En Koos hoefde zich nergens zorgen om te maken, ze zouden op tijd komen en het zou ruim op tijd af zijn voordat Koos weer naar Nederland vertrok. Het enige probleem is dat de Italianen altijd één woordje vergeten "forse" (oftewel misschien). Dus ze kwamen maar niet, uiteindelijk zijn ze wel gekomen, maar waren ze natuurlijk niet klaar toen Koos Italië verliet. Helaas!

Foto's zomer 2008

    

Koos en Ad aan het voegen                                              Specie maken

        

De muur die Wouter en Rick gemaakt hebben                 Ad aan het metselen

om de gas tank in te graven.

       

Koos                                                                          Rick en Wouter

 

Tussendoor en 's avonds moet er natuurlijk lekker gegeten worden, dus marloes links en Lenneke rechts zorgen voor de catering.


Dit is zoals het er op dit moment voor staat. De taken die nu in het verschiet liggen zijn:

- de instalaties afwerken

- Sanitair en keuken uitzoeken en laten plaatsen

- afwerkvloer storten

- Tegelwerk maken

In de toekomst is hier het vervolg te lezen...