CASA DI KOOS IN ITALIE
bordighera

Bordighera is een gemeente in de Italiaanse provincie Imperia (regio Ligurië) en telt 10.647 inwoners. Als het toerisme ergens in Ligurië begonnen moet zijn, moet het Bordighera geweest zijn. De verbannen patriot in Engeland Giovanni Ruffini introduceerde de Engelsen aan de charmes van de westelijke riviera in de negentiende eeuw. Toen hij het verhaal plaatste van zijn succesvolle nieuwe "Il Dottor Antonio" in de stad van de palmen. Sindsdien is Bordighera één van de meest prestigieuse internationale vakantiebestemmingen geworden.

De stad is verdeeld in twee delen: het versterkte middeleeuwse deel en de negentiende-eeuws uitbreiding. Er zijn vele dingen te zien:  het stadhuis, met zijn werken door kunstenaars van de negentiende en twinstigste eeuw, de fontein en het standbeeld van Magiargé, die een bewegend verhaal van liefde vertellen, de toren-huizen en de vele huizen verlaten door beroemde mensen die daar hebben gewoond, met inbegrip van Margeritha of Savoy (haar villa is schitterend), Monet en Dickens.

De kerk van de zeventiende-eeuw parochie van Santa Maria Maddalena, met een fijne klokketoren gemaakt van een toren van een ander gebouw, houdt de overblijfselen van Sant Ampelio, de patroonheilige van de stad. Dichtbij kunt u lange wandelingen maken door de weelderige vegetatie van de parken en de tuinen: het Beodo pad, de tuinen van Moreno en Lowe en de exotische Pallanca tuin. De internationale openbare bibliotheek werd aan het begin van de 20ste eeuw dankzij een schenking van Engelse toeristen opgericht.

Bordighera heeft ook een mooie haven waar 280 boten kunnen liggen. Daarnaast heeft het een lang kiezelstrand, waar je heerlijk van de zon en de zee kunt genieten. Langs vrijwel het gehele strand loopt een boulevard met allerlei strandtentjes en restaurants.

Paralel aan de kust loopt de hoofdstraat met allerlei winkels.